In januari wordt je altijd platgegooid met voorspellingslijstjes. De 5 gadgets van 2017, de 10 trends van 2017 enzovoort. Maar daar ga ik niet aan beginnen, ik heb de gadget van 2017 namelijk al gevonden. Het telefoon horloge! Anders dan bij smartwatches is dit geen accessoire voor uw telefoon maar is het horloge zelf de telefoon!  

Ik moet zeggen, toen ik ervan hoorde dacht ik eigenlijk: wat een onzin. Wie gaat er nou met zijn pols bij zijn oor zitten bellen. Ik begreep het enthousiasme van mijn collega dan ook niet, maar toen ik hem zag was ik om. Wat een geweldig apparaatje. Je hoort een telefoon overgaan en ziet vervolgens iemand een knopje op zijn horloge indrukken en dan begint hij nog tegen zijn horloge te praten ook. Maar dan komt het! Praat dat horloge nog terug ook.

Het werkt heel simpel, je schuift je simkaart erin, voert je pincode in en je kunt bellen en gebeld worden. Het lastige is dat je alle nummers uit je hoofd moet weten. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel natuurlijk. Want tegenwoordig schijnen onze hersens lui te worden.

Dit komt door al die luxe apparatuur die alles voor ons onthoudt. Ik kan het ook merken hoor, verder dan 4 telefoonnummers kom ik niet. Plus die van mezelf maar die gaat al met veel moeite. Toen ik nog geen mobiel had kon ik met gemak 10 telefoonnummers opnoemen, zo uit het hoofd. Met zo’n telefoon horloge leer je dat vanzelf weer.

Het telefoon horloge is natuurlijk een lastige gadget in een tijd waarin iedereen een smartphone met zijn bijbehorende apps heeft. Als gadget blijft het echter een leuk geschenk en kan het ideaal zijn voor bepaalde mobiele lijnen binnen een bedrijf. Zeker in het bedrijfsleven heeft immers lang niet iedereen een smartphone nodig! 

 

Het telefoon horloge wordt geleverd met headset en USB oplader. Ik raad aan hem af te doen voor het opladen. Of je zit aan je PC vastgekoppeld. Nou, wat denken jullie? Zal dit eerste telefoon horloge binnen Europa een echte populaire gadget worden? Meer informatie over de telefoon horloge kunt u hier aanvragen.